Soorten Stucwerk

Stukadoorsbedrijf Vlint is gespecialiseerd in verschillende soorten stucwerk. Hieronder word precies uitgelegd welke soorten wij uitvoeren en wat het precies inhoud.

Beton Ciré

Veel mensen denken ‘wat is beton ciré nu precies?’. Het betekent letterlijk gewreven beton stucwerk. Deze techniek komt van oorsprong uit Frankrijk. De Fransen gebruikten deze techniek om beton een mooiere uitstraling te geven. Al was het toen nog wel een dikker product. Door de jaren heen is het product ontwikkeld tot een strakke stuc die we met een dunne laag aanbrengen. Beton ciré heeft een laagdikte van enkele millimeters waardoor het product toepasbaar is op wanden, vloeren, trappen en meubels. Door deze dunne laagdikte is het licht in gewicht. Al met al heeft deze betonlook stuc een natuurlijke en rustige uitstraling, met de looks van het echte beton.

Italiaans stucwerk

Italiaans stucwerk is een luxe manier om de muren of plafonds in je woning af te werken. Dit sierlijke stucwerk wordt met een unieke stuctechniek aangebracht, waardoor er een speciale uitstraling ontstaat. Dankzij de marmerachtige uitstraling wordt er ook wel gesproken van marmerstuc.

Raapwerk

Raapwerk staat voor het vlak en strak maken van ruwe wanden en plafonds met behulp van een betrekkelijk dikke laag gipsmortel. Een raapwerklaag is tussen 7 milimeter en 5 centimeter dik. Bij dunnere lagen wordt gesproken van pleisterwerk.

Raapwerk levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: sierpleister (spachtelputz), verf, sausen, behangen, etc. De mate van gladheid is naar keuze. Ook een zeer gladde afwerking is mogelijk.

Heeft u nog vragen?

Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden, deze kunt u altijd bij ons bespreekbaar maken. U kunt dan telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier uw vraagstellen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Stukadoorsbedrijf Vlint 2021 - 2022, Website door SterrenHosting.nl